Klairs Mochi BB Cushion Mid Day Blue Sun Lotion REVIEW

Klairs Mochi BB Cushion Mid Day Blue Sun Lotion review .

Cuaca di Malaysia yang panas memang tak lari dari masalah dengan kulit wajah . Tetapi masih ramai lagi orang yang belum tahu pencintnya guna sun lotion setiap hari . Penggunaan Sun Lotion boleh cegah effect jeragat di kemudian hari yang disebabkan oleh sinar matahari yang tak sihat. Apa kata anda cuba menggunakan Klairs Mochi BB Cushion Mid Day Blue Sun Lotion review.

 

Klairs Mochi BB Cushion Mid Day Blue Sun Lotion review

Klairs Mid-day Blue Sun Lotion SPF40/PA ++

First sekali dapat Mid-day Sun Lotion SPF40/PA++ ni , Lisa teruja  nak try sangat-sangat tau sebab dah tengok review dari orang lain macam menarik je . Bukan semua sunlotion tu sesuai dengan kulit wajah Lisa ,  akan tetapi ketika cuba Mid-day Sun Lotion SPF40/PA++ ni  kulit wajah tak rasa pedih dan tak naik jerawat kecil.Teksturnya yang tak melekit macam sesetengah produk tu.  Senang meresap.. ia rata dan seterusnya menyamakan tone warna kulit jadi tak nampak la macam pakai tepung gomak tu .

Klairs Mid-day Blue Sun Lotion SPF40/PA ++

Klairs Mid-day Blue Sun Lotion

+ Will not dry your skin, effective sun protection
+ Can be used as a makeup base with natural tone correction

Sangat recommended untuk semua jenis kulit, terutama kulit berminyak dan sensitif. Ia didatangkan dalam Size: 50ml / 1.7oz

Haa.. untuk lebih faham dengan fungsi Mid-day Sun Lotion SPF40/PA++ , lebih kurang dengan sunscreen lah yea.. sebab ia ada SPF 40/PA++ yang berfungsi untuk melindungi kulit kita dari sinaran UVA dan UVB yang merupakan penyebab utama kerosakan kulit. Kelebihan menggunakan produk ini ialah, ia dapat menghindarkan wajah kita dari dari kesan penuaan yang terlalu awal. Kerana apabila kita pakai ia, ia melembapkan kulit kita .

Sunscreen ni sangat ringan kerana ia dihasilkan dengan formula yang mudah meresap dan tidak melekit (non sticky) yang memberikan perlindungan terhadap sinaran matahari dan memberikan kelembaban yang diperlukan kulit.

Sunscreen ini mengandung Guaiazulene, komponen yang diekstrak dari Chamomile Oil, yang memberikan warna biru. Guaiazulene beserta dengan ekstrak Centella Asiatica menenangkan dan meredakan kemerahan dan iritasi dari panasnya sinar matahari maupun faktor lingkungan berbahaya lainnya.

CARA GUNA

Gunakan pada tahap terakhir pada rutin perawatan kulit Anda, paling tidak 15 minit sebelum paparan sinaran matahari. sapukandengan lembut ke seluruh wajah.

Ulangie kembali setiap 2 jam atau bila perlu.

Klairs Mochi BB Cushion

Klairs Mochi BB Cushion datang dengan natural color dan sesuai untuk mengawal kulit berminyak. Kalau jenis kulit kusam atau berminyak, boleh guna produk ini. Selain itu, produk ini juga berupaya untuk neutralizing redness pada kulit muka untuk tampak lebih sihat. sangat ringan sehinggakan bila disapu pada wajah tidak terasa tebal dan terasa smooth sahaja.

So, Untuk andayang mempunyai kulit berminyak, jangan risau..walaupun dengan dewy finish tapi oil controlnya mampu bertahan 7 jam .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge